Gofre Baskı Makinesi Nedir?


Gofre baskı, genellikle kağıt, karton veya deri gibi dokuya sahip bir malzemenin üzerine belirgin bir desenin preslenmesi yoluyla oluşturulan kabartma efektidir. Bu desen genellikle yüksek sıcaklık ve basınç altında özel bir gofre presi kullanılarak malzeme yüzeyine uygulanır. Klişe adı verilen metal bir parça öncelikle üretilir ve metal üzerinde yer alan desen ilgili malzemeye basılır.  Bu işlem sonucunda, malzeme üzerinde 3 boyutlu  bir desen ortaya çıkar, bu da dokunma hissini artırır ve görsel olarak çarpıcı bir etki yaratır.


Gofre Baskı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Gofre baskı tekniği özellikle ajanda, defter gibi karton, deri yüzeylere sahip promosyon ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Gofre baskının en önemli aşaması klişenin üretilmesidir. Zira bir ajandanın yüzeyi tamamen kaplanabilir. Yahut küçük bir alanda da gofre işlemi uygulanabilir. Nasıl bir ürüne, hangi boyutta bir baskı yapılacağının öncelikli olarak belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca 312 Promosyon üretilen klişeleri sizin adınıza saklamakta ve ihtiyaç duyduğunuz her an sizin için üretim hattını aktif hale getirebilmektedir. 2024 ajandalarının üzerinde firmanızın ismini görmek isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Gofre baskı ajanda, defter gibi ürünlere basıldığında çok şık bir görüntüye sahip olur. Premium promosyon bir ürün istiyorsanız, seçtiğiniz ürünü gofre baskı ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca ürün ambalajlama, kitap ve dergi kapakları hatta kartpostal ve davetiyelerde dahi gofre baskı tekniği uygulanabilir. Özellikle gofre baskılı yüzeylerde parmaklarınızı gezdirdiğinizde hoşunuza gidecek bir doku ile karşılaşacaksınız.


Baskı Kapasitesi Nedir?

Gofre baskı süreci tamamen emek yoğun bir süreci kapsamaktadır. Her ürüne tek tek elle baskı yapılmaktadır. Bu sebeple gofre baskı istenen ürünlerde temrin süreleri konusunda tarafların uzlaşması çok önemlidir. 312 promosyon olarak günde 5000 ajanda-defter basma kapasitesine sahibiz.