2024’e Ajanda Dokunuşu: Organize ve Özgün Bir Başlangıç


Ajanda dilimize Fransızca “agenda” kelimesinden geçmiştir. “Gerekli notların unutulmaması için yazıldığı takvimli defter, akıl defteri, andaç” anlamlarına gelmektedir. Her ne kadar artık dijital araçlar not tutmak ve günlük-haftalık-aylık-yıllık planlamaların yapılması için kullanılsa da elle not tutmanın tadı bir başka. Üstelik yapılan bilimsel araştırmalar elle tutulan notların hatırlama oranlarının çok daha yüksek olduğunu göstermektedir.  Bu sebeplerle yeni bir yıla girerken ajanda sahibi olmanın tamda zamanı gibi. Hatta şirketiniz çalışanlarının yeni yıla daha organize bir başlangıç yapmasını istiyorsanız, çalışanlarınıza birer ajanda vermeyi düşünebilirsiniz.

Takvimli Defter / Tarihli Defter

 Ajandaların en önemli özelliği tarihli olmasıdır. Yılı mevsimlere, aylara, haftalara, günlere hatta saatlere bölen ajandalar yıl boyunca organize olmanıza yardımcı olacaktır. Sürekli elinizin altında bulunacak bir ajanda ile yıl boyu hiçbir randevunuzu ya da önemli işinizi kaçırmayacaksınız. Ancak ajandaları doğru kullanmak için bazı ipuçlarına ihtiyacınız olabilir. 2024 ajandalarınızı daha doğru kullanabilmeniz için bazı ipuçları sunuyoruz.




Nasıl Ajanda Tutulur?

Ajanda tutma sürecinin en önemli aşaması belki de kendinize ait bir not tutma düzeni geliştirmenizdir. Bu konu hakkında pek çok yaklaşım bulunmaktadır. Cornell metodu bu yollardan biri olarak düşünülebilir. Hatta Barış Özcan bir video dahi hazırlamıştır. Ama bu önerilerle yetinmeyeceğiz ve size ajandanızı daha etkili kullanabilmeniz için bazı önerilerde bulunacağız.

  • Düzenli olun.

Ajandanıza notlarınızı belirli bir düzen içerisinde tutmalısınız.

  • Ajandanızı yanınızda taşıyın

Ajandanızı mümkün olduğu kadar, yanınızda ya da masanızda taşımaya özen gösterin. Bu sayede dilediğiniz zaman hem yeni notlar tutabilir hem de eski notlarınızı kontrol edebilirsiniz. Organizer ajanlarımızı her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Hatta mobil cihazlarınızı şarj dahi edebilirsiniz. Organizer ajandalarımıza göz atabilirsiniz.

  • Renklerden faydalanın

Renkli postitleri kullanarak ajandanızı daha okunaklı hale getirebilirsiniz.  Hatta renkli keçeli kalemlerle rengarenk ve daha okunabilir notlar elde edebilirsiniz. 

  • Kısa ve net olun

Ajandalar defter değildir. Fikirlerinizi kısa ve öz bir şekilde ifade etmelisiniz. Hatırlamanızı kolaylaştıracak anahtar kelimelerden faydalanabilirsiniz.

  • Düzenli kontrol

Ajandanıza not tutmanız yetmez. Sık aralıklarla bu notlara geri dönmeli, okumalı hatta düzenlemelisiniz. Bunun için günlük ya da haftalık bir rutin belirleyebilirsiniz.




 

Ajanda Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

2024 ajandanızı seçerken bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Dilediğiniz özellikleri söylemelisiniz. Gerisini 312 Promosyon sizin adınıza çözecektir.

  • Sayfa düzeni

Ajandanın kullanım amacına göre sayfa düzeni, değişecektir. Saatlik ya da günlük planlamalar yaparken kullanılacak sayfa düzeni birbirinden farklı olacaktır. Çizgili ya da boş sayfa tercihinde önemlidir.

  • Boyut

Ajanda boyutu önemli ikinci bir konudur. Sürekli yanınızda taşıyacağınız ajandaların daha küçük ya da fonksiyonel olması gerekirken ofis masası üzerinde sürekli olarak kullanılacak bir ajanda daha büyük olabilir.

  • Malzeme

Ajandaların özellikle kapak malzemesi çok önemlidir. Deri ve yumuşak dokuya sahip ajandalar çok daha elit ve lüks bir görünüme sahip olacaktır.

  • Fiyat

Her konuda olduğu gibi bütçe ajanda seçiminde en önemli konularda birisidir. Toplu siparişlerinizde fiyat almak için satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.




 

Ajandaların Kişiselleştirilmesi

Ajandalarımız Gofre baskı ve DTF baskı yolları ile kişiselleştirilebilmektedir. Gofre baskı ve DTF baskı ile ajandalarınız şirketinizin logosunu, rengini ya da mottosunu taşıyabilir. Böylece 2024 yılı boyunca insanların elinden markanız düşmeyecektir. Gofre baskı ile ajandaların ve defterlerin yüzeyleri 3 boyutlu bir dokuya kavuşacaktır. DTF baskı ile ise istediğiniz renklerde baskılar ajandaların kapağını kaplayacaktır.

 

Özetle 2024 yılına daha organize ve daha şık bir şekilde başlamanın etkili yollarından biri firmanıza özel ajandalardan geçebilir. İş yerinize ya da hayatınıza düzen getirmenin en kısa yollarından biri olan 2024 ajandalar 312 promosyonda.